Torkel älskar att åka i lådan

Lastcykel och Lådcykel är ett utmärkt alternativ om du vill cykla med hund. På bilden sitter vår portugiska vatten hund Torkel i en Christiania Shortbox, med en praktisk dörr framtill. Det skall vara lätt för hunden att komma i och ur lådan.

Fördelen med en trehjulig cykel när du ska cykla med hund är att det går jättebra att låta hunden springa vid sidan så länga den orkar. Skulle hunden rycka och dra är det ingen risk, du sitter säkert på din trehjuling. Vill du kunna cykla snabbt och långt med hunden så kan överväg en tvåhjulig lastcykel.

Att cykla med hund

Vår hund älskar att åka med när vi cyklar. Innan vi skaffade vår första lådcykel försökte vi ha honom i en cykelvagn bakom cykeln och det gillade han inte alls. Dessutom så tycker jag att det besvärligt att hålla koll på trafiken. Man vill ju då och då vill slänga en blick bakåt och kolla hunden. Det känns helt enkelt tryggare att ha hunden framför sig. Innan vi gav oss ut för att cykla med hund så tränade vi på att hunden skulle gå i och ur cykeln själ. Vi matade honom med korv för att han skulle få positiva vibbar av cykeln.  Vid premiärturen så satt en av döttrarna med i cykeln och matade honom med korv.

Vi har flera olika modeller som fungerar utmärkt om man vill cykla med hund. Det bästa är att testa olika modeller innan man bestämmer sig. Hos oss på Elcykelbutiken finns alltid en mängd olika modeller som du kan testcykla.

Välkommen!

Christiania shortbox